Četvrtak 28.07.2016.
11:52
Vestionline

Ukrajina: Nećemo priznati Kosovo

Reuters
Ukrajinci ne priznaju samoproglašeno Kosovo

Ona je za televiziju N1 rekla da Kijev podržava stvaranje Zajednice srpskih opština i da se nada da će briselski sporazum biti garancija za bolju stabilnost i bezbednost svih ljudi na toj teritoriji, uključujući i Srbe.

Naglasila je da je Ukrajina ponosna na svoje vojnike koji su deo Kfora na Kosmetu i koji već duže vremena čuvaju srpske svetinje. 

Potpredsednica vlade Ukrajine, koja boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji, tokom koje će se sastati sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, potpredsednikom Ivicom Dačićem, kao i predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, kaže da je sigurna da na svim poljima postoji mogućnost da se saradnja Ukrajine i Srbije razvija i proširuje. 

Govoreći o rastu popularnosti ekstremnih desničarskih stranaka u EU, ona kaže da je mnogo tih partija finansijski podržavano od strane Ruske Federacije. 

Govoreći o oružanom konfliktu na istoku Ukrajine, ona je rekla da se paravojne formacije koje podržava Rusija ne pridržavaju sporazuma o prekidu vatre koji je potpisan u Minsku uz posredstvo Nemačke, Francuske i Rusije. 

2024 © - Vesti online