Sreda 27.07.2016.
18:31
Đ. Barović - Vesti

Tompson nadjačao Mesića

twitter.com/tkosor
Nismo ekstremi: Milorad Pupovac

Oni su sporadično uzvikivali "Za dom spremni", a Stjepan Mesić je morao da prekine svoj govor zato što su ga nadglasale žene iz udruženja "Žene u Domovinskom ratu" koje su, noseći zastave Hrvatske, pevale pesme Marka Perkovića Tompsona.

- Svima kojima je današnji dan kontroverzan poručujem neka pročitaju tekst Slavka Goldštajna o ustanku u Srbu. Mi ne spadamo među ekstreme, mi želimo normalan život - naveo je predsednik Srpskog narodnog vijeća.

Dražen Keleminec iz AHSP0a pojavio se u Srbu i održao govor na razglasu u kojemu je antifašistički skup nazvao balom vampira, te poveo skandiranje "Za dom spremni".

Policija zakazala

Potpredsednik SNV Saša Milošević ističe da da policija nije ispunila zadatak.
- Nažalost, oko pet minuta govora Stjepana Mesića nije se moglo čuti zato što su ga nadglasale pripadnice Grupe Žene u Domovinskom ratu. Policija nije smatrala za shodno da treba da ih opomene, mada su se približile na 30 metara od našeg skupa - ističe Milošević.

Uoči ove manifestacije, pristalice AHSP su blokirali magistralni put zato što im je bio zabranjen ulazak u Srb, posle čega je policija propustila tri autobusa i nekoliko automobila. Među njima se nalazio i predsednik ove stranke koji ima policijsku zabranu ulaska u Srb.

Istovremeno, neki hrvatski mediji su preneli da su ka Srbu pokušali da se probiju i pristalice SKOJ iz Srbije, ali da su zaustavljeni na granici.

Jedan od organizatora ovog skupa, potpredsednik SNV Saša Milošević kazao je za "Vesti" da je važno da je skup održan, bez obzira na incidente.

- Želeli smo da pokažemo da i dalje poštujemo sve vrednosti antifašističke borbe i da su to postulati kojih i danas moramo da se držimo. Ove godine je obeležavanju 75. godišnjice od početka ustanka prisustvovalo najviše ljudi do sada, a stigli su ne samo iz cele Hrvatske, već smo imali i goste iz Srbije, Slovenije i BiH - rekao je Milošević.

2024 © - Vesti online