Sreda 27.07.2016.
18:15
Vestionline

Sin Sande Rašković uzbunio Hrvatsku!

Tanjug
Mnogi Srbi vole da letuju u Hrvatskoj...

"Dečačka šala"

Student filozofije i unuk bivšeg lidera SDS-a u Hrvatskoj Jovana Raškovića boravio je u Hrvatskoj gde njegova porodica ima kuću, a tokom letovanja je na Fejsbuku objavljivao statuse koji su u hrvatskoj javnosti okarakterisani kao govor mržnje i koji su doveli i do poziva na reakciju policije i tužilaštva hrvatske.

Kako prenosi "Jutarnji list", Ivić je napisao da će "sledeći napad na Hrvatsku biti žešći nego onaj iz devedesetih godina", kao i poruku iz Dalmacije "poslednji dan boravka u zapadnoj srpskoj pokrajini".

Sanda Rašković Ivić je rekla da je u pitanju dečačka šala njenog sina na privatnom Fejsbuk nalogu.

- Niko ne misli da je Split Srbija, niti bi ratovao. To nije hteo moj otac, neću ni ja, niti jedno od moje dece", rekla je predsednica DSS-a, prenose domaći mediji.

Bivši poslanik u saboru i načelnik opštine Primošten Stipe Petrina je naveo da je "neverovatno da nisu reagovali policija i tužilaštvo". 

- Taj mladić svojim istupima vređa hrvatsku državu i pljuje po žrtvama Domovinskog rata i daje do znanja kako ne poštuje pravni poredak države u kojoj trenutno letuje. On svojim velikosrpskim težnjama provocira ceo hrvatski narod koji još nije zaboravio na sva ratna razaranja i ratne rane koje je pretrpeo - rekao je Petrina, a preneli su hrvatski mediji.

Kako je dodao, "svaki poziv na agresiju na Hrvatsku treba smatrati ozbiljnim činom i sprečiti ga u korenu". Petrina je podsetio na "antihrvatska delovanja psihijatra Jovana Raškovića" i pozvao na "represivne mere protiv njegovog unuka". 
 

2024 © - Vesti online