Sreda 27.07.2016.
14:26
Vestionline

Hilari Rusijom plaši glasače

pixabay.com
Kremlj odbacio navode o hakovanju mejlova Demokrata

- Moskva se veoma trudi da izbegne bilo kakve reči koje bi mogle da se interpretiraju kao direktno ili indirektno mešanje u izborni proces - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da se Moskva nikad ne meša u izborne kampanje u drugim zemljama.

- Mi vidimo da je Rusija karta na koju igraju svi političari u Vašingtonu tokom predizborne kampanje i da im je ona često adut u igri - rekao je Peskov na konferenciji za štampu u Moskvi, a preneo je Rojters.

- To me podseća na društvo u kojem jedni drugima pričaju horor priče i onda zaista počnu da se boje sopstvenih priča - rekao je Peskov.
Američki predsednik Barak Obama izjavio je u utorak da je moguće da će Rusija pokušati da utiče na izbore za predsednika SAD, nakon što su procureli mejlovi Nacionalnog komiteta Demokratske stranke, za šta pojedini stručnjaci okrivljuju ruske hakere.

Na pitanje da li će Rusi pokušati da utiču na izbore, koji su zakazani za 8. novembar, Obama je u intervjuu za En-Bi-Si Njuz odgovorio "sve je moguće".

2024 © - Vesti online