Sreda 27.07.2016.
08:13
Vestionline

Turski pučisti služili na Kosmetu i u Bosni

Reuters
Pučisti vrbovani na Kosmetu i u BiH

Ova činjenica navodi na određena razmišljanja, piše "Anadolija", pozivajući se na tvrdnje turskog činovnika koji je dugo vremena služio u južnoj srpskoj pokrajini. Po njegovom mišljenju, nije isključeno da je organizacija FETO, na čijem čelu se nalazi opozicioni islamski propovednik Fetulah Gulen, iskoristila Kosovo kao "rehabilitacioni centar".

- Činjenica da je jedan broj vojnih oficira - učesnika u pokušaju vojnog puča - ranije služio na Kosmetu i Bosni i Hercegovini pojačava pretpostavku da je teroristička organizacija FETO slobodno delovala u ovim zemljama - piše agencija, pozivajući se na turskog činovnika.

- Kosovo i Albanija su zemlje koje ne mogu ništa da rade što se kosi sa spoljnom politikom SAD, a uzimajući u obzir podršku koju Vašington pruža FETO, navedene zemlje su dobra odskočna daska za terorističke organizacije - navodi se u saopštenju.

U Turskoj je u noći 16. jula pokušan vojni puč, a tom prilikom 290 ljudi je ubijeno. Turske vlasti su ubrzo uspele da preuzmu kontrolu nad zemljom, a dosad je uhapšeno više od 13.000 ljudi.  

2024 © - Vesti online