Utorak 26.07.2016.
18:15
Vestionline

"Nisam toliko bitan da bi me Putin spominjao"

Tanjug
Bolje da ga niko ne hvali: Ivica Dačić

Kako je rekao, oni koji misle da je to istina, očigledno ne poznaju mandatara Aleksandra Vučića.

Odgovarajući na pitanja novinara da li oseća pritisak oko formiranja vlade i da li su tačni navodi da Rusija lobira za njegovo imenovanje, Dačić je odgovorio da bi najbolje bilo da ga niko ne hvali kod mandatara.

- Ja bih vas zamolio da napišete da uopšte ne treba da budem ministar. Jer ako biste me pohvalili, sigurno me ne bi uzeo. Ne verujem da sam ja baš toliko bitan da Putin to kaže - rekao je Dačić i dodao da ne veruje da je toliko bitan da bi Vladimir Putin to kazao.

Šef srpske diplomatije je uz osmeh rekao da je "Vučić takav čovek da ne voli da ga neko pritska".

- Da znate jednu stvar, ako hoćete nekoga da pređete, samo napišite u novinama da će taj biti 'to i to' -rekao je Dačić na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnadakom.

Dačić je dodao da nije najbitnije da li će biti ministar ili ne, već to što radi, kako je rekao, ozbiljan državni posao, odnosno da se trenutno bavi razgovorima sa ministrima širom sveta u vezi sa "velikom ofanzivom koja se vodi protiv nas od strane zapadnih zemalja, koje primoravaju druge zemlje da priznaju Kosovo".

2024 © - Vesti online