Utorak 26.07.2016.
13:37 >> 15:17h
Vestionline, B92.net

Berlin: Pucnjava u bolnici, ubijen doktor

Reuters
Ubijen doktor na Univerzitetskoj klinici u Berlinu

Nemačka policija saopštila je da je do pucnjave došlo oko 13 časova po srednjeevropskom vremenu, prenosi Rojters.

"Bild" prenosi da je napadač odmah izvršio samoubistvo.

Policija Berlina saopštila je preko svog tviter-naloga da je doktor podlegao povredama.

- Nažalost, doktor sa klinike Bendžamin Franklin u Šteglicu je preminuo. Istražitelji kriminalističke policije nalaze se na mestu događaja i razjašnjavaju okolnosti zločina - piše u saopštenju.

Pripadnici antiterorističke jednice nalaze se na mestu događaja, a glavna zgrada je evakuisana.​

- Pacijent je pucao u doktora u Univerzitetskoj bolnici Bendžamin Frenklin u Šteglicu, a kasnije je izvršio samoubistvo. Doktor je zadobio povrede opasne po život i trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi - saopštila je ranije berlinska policija na svom tviter-nalogu.

- Stajao sam ispred glavnog ulaza kada je iznenada došla policija. Teško naoružani pripadnici policije obezbedili su sve ulaze -, izjavio je svedok za "Tagešpigel".

​Osoblje bolnice zamoljeno je da ostane u svojim prostorijama i zaključa vrata. Oko 20 vatrogasaca, policajaca i spasilačke ekipe stigli su na mesto događaja. Policija je blokirala čitavu zgradu.

"Studentski dom Bendžamin Franklin u Šteglicu je pod kontrolom. Naše kolege su na licu mesta. Ne postoji opasnost", saopštila je policija.

​​Nemačka je u stanju visoke pripravnosti nakon niza napada

Sirijac kojem je odbijen zahtev za azil i koji je trebalo da bude deportovan u Bugarsku nakon godinu dana provedenih u Nemačkoj, aktivirao je bombu u subotu u bavarskom gradu Ansbahu. U eksploziji je ranjeno 15 prolaznika, a napadač je poginuo.

Istog dana je drugi sirijski izbeglica mačetom ubio koleginicu u Rojtlingenu na jugu Nemačke.

Ranije je 18-godišnji Iranac Ali David Sonboli otvorio vatru na ljude u tržnom centru i obližnji restoran Mekdonalds i u tom napadu ubio devet osoba pre nego što je izvršio samoubistvo.

Napad se desio na klinici Bendžamin Frenklin, u kampu medicinskog Univerziteta "Harite", nakon čega je klinika evakuisana.

Na licu mesta se nalaze policija i antiterorističke jedinice. Policija je navela da nema znakova da je u pitanju teroristički napad, navodi AFP.

2019 © - Vesti online