Ponedeljak 25.07.2016.
19:51
Tanjug, Vestionline

"Ovo je super - sad znate šta sam morao da prođem zbog Miškovića"

Lider SNS i predsednik tehničke vlade rekao je da nije video nijedan ozbiljan kritički argument, da je jasno da su optužbe o cenzuri i diktaturi besmislene, te poručio da se u Srbiji mora graditi kritička javnost.

Vučić kao prostitutka

- Iza svega ovoga je strah o daljem gubljenju privilegija. Ovo je super, da ljudi vide šta treba da prođete ako se suprotstavite Miškoviću i kojekakvim planovima - rekao je Vučić novinarima u galeriji Progres.

On je rekao da je srećan, jer izložba odslikava demokratski duh srpskog društva:

- Srećan sam što je Srbija takva da svako može slobodno da govori...Samo da ne izigravaju žrtve - rekao je Vučić, osvrnuvši se na karikature na kojima je predstavljen kao Džihadi Džon, Hitler ili prostitutka.

Tanjug
Izložba o cenzuri u Srbiji

Ozbiljan samo zbog porodice

Prema njegovim rečima, jasno je da su autori izloženih tekstova, u političkom smislu, radili ne kao kritičari i ne kao neko ko je tebalo da upozori javnost na loše rezultate vlade, budući da nije moguće videti nijedan ozbiljan argument protiv njega i politike vlade.

Naveo je da mu nije prijalo jedino kad je čitao o svojoj porodici i o lažima koje su mediji izneli o njegovom ocu, bratu i sinu.

Čista demokratija

Vučić je rekao i da ne shvata zašto je napravljena histerija, jer na izložbi nema ničega osim kritika na njegov račun i na račun njegove stranke.

- Zašto su se tako postideli svojih reči i svojih slika - upitao je Vučić i odbacio kritike da je izložba napad na demokratiju i fašizam.

- Ovde nema falsifikata i komentara, samo smo pokazali ššta rade... šta je tu nedemokratično - zapitao je Vučić.

On je rekao da je za njega jedino važno da njegova stranka i pristalice izbegnu da reaguju sa ličnom i političkom mržnjom prema političkim protivnicima i da bi se stideo toga. Izložba je, naveo je organizator, izbor 2.523 primera od ukupno 6.732 negativna medijska sadržaja u poslednje dve godine objavljena o Aleksandru Vučiću i SNS.

Između ostalog, na izložbi su prikazani isečci iz novinskih članaka, citati iz novina, kao i sa društvene mreže "Tviter".

Izložba, koja je izazvala mnoge komentare u javnosti, otvorena je 18. jula u galeriji Progres u Beogradu, a od septembra bi trebalo da bude predstavljena građanima u unutrašnjosti Srbije.

2024 © - Vesti online