Ponedeljak 25.07.2016.
21:11
V. Đokić - Vesti

Kumovi roditelji košarkaša Mirotića

V. Kljajević
Mirotići ispred manastira u Bliškovi

Narodnom saboravanu prisustovalo je preko 500 osoba. Praznik sv Prokopija u bliškovskoj svetinji protekao je u atmosferi koja dolikuje ovakvim svečanostima.

- Ove godine sabralo se preko 500 osoba, ako Bog da i iduće godine ćemo ovaj dan proslviti u još većem broju. Inače u planu su radovi na daljem oživljavanju ove svetinje i njene porodice koja podrazumijeva bogoslužbeni dio koji će pratiti oživljavanje sela- kazao je iguman Vladisav.
Poznastvo sa igumanom Vladisavom koje traje nešto više od osam godina, motivisalo je porodicu Mirotić da dođe na manstirsku slavu.

- Bilo je to neponovljivo iskustvo, lep ambijent u kojem je smeštena bliškovska svetinja. Veliki broj dobrih ljudi koji su pokazivali iskrenu ljubav kako prema svetinji tako i prema nama motivisali su nas da dođemo i ove godine i da budemo damaćini slave i ujedno kumujemo ovoj svetinji - kazao je Ranko Mirotić.

Njegova supruga Dragana smatra da je njihova zajednička odluka naišla na odličan prijem kod meštana koji su to pokazali svojim brojnim prisustvom i poštovanju prema porodici Mirotić.
- To su razlozi da nam ovo neće biti i poslednji put da dođemo u Bliškovu gđe smo stekli brojne prijatelje -istakla je Dragana.

Jedan od prisutnih Marko Kljajević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog prijateljskog čina porodice Mirotić koji su našli motiv da dođu iz Podgorice i budu kumovi bliškovskoj svetinji. On kaže da su Mirotići pored novog kumstva stekli mnogo novih prijatelja čija vrata će za nih biti uvek otvorena.

2024 © - Vesti online