Ponedeljak 25.07.2016.
18:54
Vestionline

Uprkos Dodikovim pretnjama, Izetbegović spreman za razgovor

A. Čukić
Ni mesto ni vreme sastanka ne bira: Bakir Izetbegović

Izetbegović je pred početak sednice Kolegijuma SDA, govoreći o najavama sastanka predstavnika SDA i SNSD-a, rekao da je sve počelo od napora zajedničkih prijatelja iz BiH i međunarodne zajednice da bude nađeno rešenje prilagođeno mehanizmu koordinacije koje bi bilo prihvatljivo i BiH i entitetima.

Izetbegović, koji je i predsedavajući Predsedništva BiH, rekao je da je svejedno da li će to biti rešeno telefonskim razgovorima, susretom predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića i predsednika Vlade Srpske Željke Cvijanović ili eventualno susretom stranaka.

- Pristajem na bilo koji način samo da to bude efikasno - rekao je  Izetbegović i dodao da  nema ništa protiv sastanka sa Dodikom.

Prema njegovim rečima, nema veze gde će biti sastanak, da li u Sarajevu ili Banjaluci, "ali se bez potrebe prave komplikacije", prenose federalni mediji.

On smatra da je pitanje mehanizma koordinacije blizu rešenja koje će biti prihvatljivo i za BiH i za entitete, ali da Dodik "kao da namerno pravi atmosferu da do toga ne dođe".

Smatra, međutim, da Dodikove izjave redovno smanjuju prostor za komunikaciju.

 - Negova poslednja izjava kojom poziva Bošnjake da ako ostaju u RS treba da izađu na referendum je jedna neuvijena pretnja", rekao je Izetbegović, preneli su mediji u BiH.    

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, koji je pre nekoliko dana pomenuo mogućnost sastanka delegacija SDA i SNSD-a, rekao je da je i dalje opredeljen za dijalog i razgovor, dodajući da bi do tog susreta moglo doći i do kraja ove sedmice.   
    

2024 © - Vesti online