Nedelja 08.11.2009.
14:54
Tanjug

Obeležena slava Kosovske Mitrovice

Artemije je, podsetivši na život i stradanje svetog Dimitrija, pozvao građane Kosovske Mitrovice da, "poput ovog sveca, koji je zaštitnik Soluna, ali i našeg grada, koji je po njemu dobio ime", budu istrajni u svojoj veri i da je sačuvaju za pokoljenja koja dolaze.

"Zato treba da budemo i mi istrajni, da ostanemo verni, da se ne kolebamo u svojoj veri, jer imamo moćnog zaštitnika i putevoditelja, svetog Dimitrija, koji nam svojim primerom pokazuje put kojim da idemo, a svojom molitvom i zastupništvom on nam izmoljava u Boga milost i blagodat da nam Gospod daruje snage da izdržimo i istrajemo do kraja", kazao je Artemije.

Vladika Artemije pozvao vernike i sve građane Kosovske Mitrovice da da budu istrajni, da ostanu verni, i da se ne kolebaju u svojoj veri

Uz želje da se sve institucije Srbije vrate na naš prostor, slavu je sugrađanima čestitao predsednik opštine Kosovska Mitrovica Nenad Topličević.

"Želeo bih svim sugrađanima da čestitam slavu, svetog Dimitrija, i da narednu slavu proslavimo u što boljem ambijentu, slobodi i dolasku svih institucija države Srbije na ove prostore", kazao je Topličević.

Nakon liturgije, građani su krenuli u litije oko hrama posvećenog ovom svetitelju.

2024 © - Vesti online