Ponedeljak 25.07.2016.
09:44
Vestionline

Poslasmo 50 najboljih studenata u Evropu... Deco, čuvajte glave!

Reuters
Da, Evropa je danas nešto drugačija nego lane: Policajci posle nedavnog masakra u Minhenu

U svakom slučaju, studente su gorepomenutim povodom u Mikser hausu pozdravili šefica pregovaračkog tima u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Tanja Miščević i direktor Kulturnog foruma Austrije Johanes Išrik.

Prva stanica - Berlin

Svoju posetu Evropi studenti će početi trodnevnim boravkom u Berlinu, odakle će putovanje nastaviti prema svojim željama i planovima. Studentima su na ispraćaju uručene InterRail karte, platne kartice sa džepacem i polise osiguranja.

- Ovde sam da sa vama podelim uzbuđenje vašeg prvog putovanja i upoznavanja šta jeste Evropa i pravljenja paralele sa Evropom kod kuće i Evropom u Evropi - rekla je Miščevićeva studentima.

Ona nije, doduše, rekla kako se u Sredozemlju dave deca zbog rata koji su Evropa i SAD podstakli na severu Afrike, ali je ipak priznala studentima da je Evropa u koju danas odlaze mnogo drugačija nego Evropa koja je bila prošle godine.

- Vaše prvo iskustvo će biti sa Evropom koja se suočava sa različitim problemima i sa svojim preispitivanjem. Važno je u svemu tome učestvovati i osetiti sve to, ali pre svega uživajte i posmatrajte - navela je šefica pregovaračkog tima.

Uživajte, deco, i čuvajte glave...

2024 © - Vesti online