Nedelja 24.07.2016.
13:52
Vestionline, Večernji list

Hrvati baš i ne bi sa Srbima u istu ligu

Reuters
Oni bi radije u neku ligi pod okriljem "evropskih naroda"

U izjavi za Večernji list izvršni direktor Fudbalskog saveza Hrvatske Damir Vrbanović kaže da je cela ideja i dalje prilično nerealna.

-Ideja o regionalnoj ligi postoji već desetak godina i o njoj sam sa čelnicima federacija iz naše regije razgovarao još dok sam bio predsednik Zajednice prvoligaša. Jedna od ključnih stvari je - šta želi UEFA. Na primer, mogu li se kalendar nadmetanja, kao i disciplinski propisi uskladiti sa propisima UEFA. Pored toga, nije poznata ni finansijska pozadina celog projekta, što još pojačava njegovu maglovitost. Mi, kao Savez, nemamo ništa protiv te ideje, to smo i rekli na nedavnom sastanku u Moskvi, međutim, nismo dobili nikakvu ponudu o regionalnoj ligi, pa stoga nismo o tome ni razgovarali s našim klubovima - objasnio je Vrbanović, koji je na ovaj način praktično demantovao Kokezu.

Podsećamo da je prvi čovek srpskog fudbala najavio Balkanski kup za sezonu 2018/19, odnosno prolećni deo te takmičarske godine. U tom takmičenju bi navodno učestvovali klubovi sa prostora bivše Jugoslavije, pobednik bi dobio prohodnost ka Ligi šampiona, a gotovo svi klubovi bogate novčane nagrade reda veličina nekoliko stotina hiljada evra.

2024 © - Vesti online