Nedelja 24.07.2016.
13:43
Vestionline

"Građani su poručili, Vučić mora da vodi Srbiju"

Tanjug
Aleksandar Vulin ubeđen da je Vučić najbolji čovek da sastavlja Vladu"

- Ukoliko iz bilo kog razloga Vučić nije spreman da formira vladu i ukoliko iz bilo kog razloga, uopste neću da ulazim zašto je to tako i da li postoji mogućnost da se to desi, neko drugi bude mandatar za sastav Vlade Srbije, PS ne može unapred da kaže da će ga podržati i ne može unapred da kaže da je spremna da bude deo koalicije ukoliko nju ne prevodi Vučić - istakao je Vulin u izjavi novinarima u Bačkoj Palanci.

Vulin je istakao da su građani bili veoma jasni na izborima i da su rekli koga hoće za predsednika vlade, odnosno da su jasno i glasno rekli da Vučić mora da nastavi politiku koju je vodio u protekle dve godine i za to dobio apsolutnu podršku nacije.

- I Istok i Zapad i građani Srbije su jasno razumeli da Vučić treba i mora da vodi Vladu Srbije u budućem periodu. Zato postoje izbori, da se odredi ko će to raditi. Uostalom, njegovi najveći protivnici su pravili kampanju za i protiv Vučića, narod je rekao za i jasno je da građani očekuju da Vučić bude predsednik vlade - istakao je Vulin.

Vulin kaže da je Vučić garancija da će se borba koju su zajednički vodili od 2008. godine, borba za samostalnu Srbiju, vojno neutralnu Srbiju, Srbiju u kojoj ne odlučuje niko drugi nego građani Srbije i socijalno pravednu Srbiju, nastaviti.

- Svako drugi i sve drugo morali bi najpre da dobiju njegovu podršku pa da zasluže našu podršku. Mi smo lojalni partneri, dugogodišnji saborci, za nas je najbitnija politika koja će se voditi, a Vučić je garant politike u koju verujemo i zbog koje postojimo. Nismo mi nastali da bismo bili deo vlasti, a pogotovo ne da bismo bili u vlasti po svaku cenu - naglasio je Vulin.

2024 © - Vesti online