Subota 23.07.2016.
00:10
B. Simonović - Vesti

U čokoladi mito od 4.000 evra

pixabay.com
Specijalni državni tužilac Crne Gore objavio nova podmetanja (Foto: Ilustracija)

U tom "specijalnom ratu" specijalnom tužiocu najpre su nuđene svakovrsne pogodnosti i privilegije kao što je školovanje dece u inostranstvu, zapošljavanje na dobro plaćena i ekskluzivna radna mesta i slično. Kad to nije prošlo, "ponuđači" su pristupili kako je Katnić rekao, radikalnijim merama.

Šuković izrešetan zbog borbe protiv krininala

Milivoje Katnić je saopštio da kod njega nema dileme da je Predrag Šuković, bivši šef odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, nedavno ranjen sa tri metka iz oružja - po nalogu kriminalnih grupa protiv kojih se jedini ozbiljno borio. Šuković je stradao iz istih razloga iz kojih je pre 10 godina likvidiran glavni policijski inspektor Crne Gore Slavoljub Šćekić.

Na jednoj strani se baratalo milionskim ciframa mita, a na drugoj su pravljeni scenariji za njegovo kompromitovanje kako bi bio prisiljen da podnese ostavku čime bi bio sprečen nastavak započetih istraga. Katnić je ustvrdio da su njemu i pojedinim tužiocima iz njegovog tima nuđena i po "dva-tri miliona evra" u pojedinim slučajevima.

- Nameštaljka je bila pripremljena čak i mojoj supruzi koja radi u podgoričkoj opštini, u upravnim postupcima, gde postoji običaj da kad nekome daju pozitivno rešenje, taj časti čokoladu za dva-tri evra. U toj čokoladi, koja je u jednom slučaju (u pitanju je bio predmet nekog kafića) bila namenjena mojoj supruzi, bilo je spakovano 4.000 evra. Ona tu čokoladu srećom nije uzela, a shvatila je šta joj je bilo pripremljeno kad su je kasnije na izlazu sačekala dva policajca i pretresli je jer su, kako su mi kasnije kazali, imali anonimnu dojavu da je primila mito - ispričao je Katnić.

2024 © - Vesti online