Petak 22.07.2016.
15:06
Vestionline, Srna

Odbegli turski vojnici prebačeni u Atinu

pixabay.com
Grčke vlasti pojačale su kontrolu na ostrvima kako bi sprečili ulazak pripadnika turske vojske 

Pravni tim je nezvanično saznao o ovom prebacivanju, ali su mu to u međuvremenu potvrdile grčke vlasti, izjavila je Polihronijeva, prenosi AP.

Polihonijeva je u izjavi za AP navela da će prebacivanje zakomplikovati kontakte pravnog tima s klijentima.

Svih osam odbeglih pripadnika turske vojske ima zakazan sastanak naredne nedelje s imigracionim vlastima Grčke u vezi sa njihovim zahtevom za azil.

Turska traži izručenje ove "grupe pučista" koji su dobili uslovnu kaznu od dva meseca zatvora u Grčkoj zbog ilegalnog ulaska u tu zemlju.

Grčke vlasti pojačale su kontrolu na ostrvima kako bi sprečili ulazak pripadnika turske vojske osumnjičenih da su umešani u nedavni pokušaj vojnog udara, javljaju mediji.

U sredu su se pojavile informacije da će turski vojnici, koji su učestvovali u pokušaju vojnog udara protiv turskog predsednika Tajipa Erdogana pokušati da uđu u Grčku kako bi izbegli krivično gonjenje u svojoj zemlji.

Neki pripadnici turske vojske kriju se u blizini granica sa Grčkom i Bugarskom na kopnu i na moru i pokušavaju da pređu granicu.

Grčko Ministarstvo odbrane je pokrenulo patroliranje vazduhom, morem i kopnom od ostrva Evros do Kasteloriza, javila je Nezavisna balkanska novinska agencija.

Izvori u Pentagonu potvrdili su da je šest helikoptera "apač" već raspoređeno na grupi ostrva Dodekanezi.

2024 © - Vesti online