Petak 22.07.2016.
08:30
S. Đurić - Vesti

Srpski krimić po američkoj mustri

V. Sekulić
Dogovor: Detalj sa snimanja serije

Reditelj Predrag Antonijević objašnjava da će jedna od glavnih razlika između domaćih kriminalističkih serija i ove biti to što se jedno ubistvo rešava u 10 epizoda, što je karakteristika pojedinih američkih serija.

- Čestitam i RTS na hrabrosti da stane iza ovog projekta. Na osnovu ovih 20-ak dana koliko snimamo mogu da kažem da će serija biti dinamična, posebno što ovaj žanr nije dovoljno eksploatisan kod nas. Glumačka ekipa je fenomenalna, kao i ostali stručnjaci koji nam pomažu. Osećam se kao da radim u Americi, što se tiče stručnosti. Mi snimamo tako da se ostavi mogućnost za nastavak, a to opet zavisi od reakcije publike i kako će se seriju prihvatiti gledaoci. Ukoliko bude interesovanja postoji mogućnost za nastavak, ali o tome ćemo odlučiti na jesen. To je nešto novo, zato je još veći izazov i treba doneti na pravi način - kaže Antonijević.

U hodniku Tihomir Stanić, koji se priprema za izlazak pred kameru, dok je Slavko Štimac u belom mantilu i glumi forenzičara.

- Odličan scenario, dinamičan, zanimljiv. Serija je vrlo slojevita i neće biti samo krimi radnja već i ličnih sudbina. Volim krimi serije i one su veoma gledane i dobre. Ova serija ima neki svoj pečat. Što se tiče produkcije nije stvar u tome koliko je produkcija velika, već šta izađe posle. Niko vas posle ne pita koliko dugo ste snimali, koliko ste imali sredstava i bitno je da imate šta da kažete - objasnio je Štimac.

I Peđa Bjelac u ekipi

Scenario za seriju "Ubice moga oca" napisali su Nataša Drakulić i Predrag Antonijević. Radnja je smeštena u sadašnjost u Beograd. Inspektor Aleksandar Jakovljević, koga igra Vuk Kostić, dobija prvi veliki slučaj, rešavanje ubistva ćerke jedinice uglednog građevinskog preduzimača. Tokom istrage koja ide u nekoliko pravaca, on otkriva da je misteriozna smrt njegovog oca, nekadašnjeg policijskog inspektora, povezana sa ubistvom devojke. Potpuno sam, u borbi za istinu, rizikovaće i sopstveni život. U seriji još igraju i Nebojša Glogovac, Dragan Mićanović, Nataša Ninković, Peđa Bjelac, Jelisaveta Orašanin, Mirjana Karanović i drugi.

Vuk Kostić, kome je dodeljena glavna uloga igra Aleksandra Jakovljevića.

- Na setu je zanimljivo i svaki dan nas čeka nešto novo. Igram policijskog inspektora i prvi put sam na strani zakona što se tiče uloga, jer su mi uvek nudili role negativaca. Moram priznati da sam priželjkivao ovakvu ulogu. Gledalac u ovoj seriji do poslednjeg minuta može da prepozna prijatelje od neprijatelja - otkriva Kostić.

Reditelj je na kraju okupio glumce, Tihomira Stanića, koji igra šefa policije, Katarinu Radivojević, Marka Janketića i Vuka Kostića da probaju jednu od scena pre izlaska pred kamere. Glumci su se potpuno uživeli u uloge istražitelja, sve je ličilo na američke krimi serije i zagolicalo je maštu prisutnih novinara.

- A sad idemo da snimamo - rekao je Predrag Antonijević i zahvalio se novinarima na poseti.

Snimanje serije "Ubice moga oca" trajaće do sredine septembra, a njeno premijerno emitovanje na programu RTS planirano je za kraj oktobra ove godine.

2024 © - Vesti online