Četvrtak 21.07.2016.
11:49
Vestionline

"U toku je Vučićev mandatarski puč"

Tanjug
Dveri optužile Vučića za "mandatarski puč"

U saopštenju, Dveri navode da je Vlada Srbije već pola godine u ostavci i funkcioniše u tehničkom mandatu, što kako navode "niti je normalno niti je dobro za državu Srbiju".

- Prosto je neverovatno da neko ko je osvojio više od 50 odsto glasova na izborima već tri meseca ne može da sastavi novu Vladu. Aleksandar Vučić nije ni predsednik Vlade ni premijer, kako ga mediji nazivaju, već samo mandatar za sastav nove Vlade. Besmisleno je da mandatar za sastav nove Vlade svaki dan drži konferencije za medije - navode Dveri.

- Nenormalno je da ima vremena da ceo dan prima građane, a nije uspeo ni Vladu da formira. Posebno je besmisleno da se ukidaju sve druge državne institucije i da svu vlast preuzima novi centar političke moći u Srbiji - mandatar za sastav nove Vlade - ističe ta stranka.

Dveri tvrde da "ne postoji nijedan mandatar za sastav nove Vlade na svetu koji prima građane, potpisuje istorijska pomirenja, svaki dan drži konferencije za medije, otvara fabrike, predstavlja zemlju u svetu i glumi izabranog predsednika Vlade".

- Postavlja se pitanje zašto Vučić govori na sve društvene teme i drži konferencije za medije u vezi sa svim državnim pitanjima? Zašto, npr, o našim novim sugrađanima iz Gvantanama informacije nije dao ministar pravde u tehničkom mandatu? Zašto o novim problemima u vezi sa migrantskom krizom nas nije izvestio ministar policije u tehničkom mandatu? Zašto nam "nove ekonomske uspehe vlasti" ne saopšti ministar finansija u tehničkom mandatu? - navode dalje Dveri.

- Kada se uzme u obzir da je Aleksandar Vučić na čelu Biroa za koordinaciju svim službama bezbednosti u Srbiji - sve ovo postaje do te mere nedemokratski politički poredak, da se postavlja pitanje da li je Vučić izvršio svojevrsni mandatarski puč? - tvrde Dveri.

2022 © - Vesti online