Sreda 20.07.2016.
21:17 >> 22:00h
Vestionline

Džaba su leteli: Turski lovci se vratili u bazu posle lažne uzbune

Reuters
Turska želi da zaustavi brodove po svaku cenu

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova negiralo je tvrdnje da su pobunjeni vojnici mogli oteti neki brod kako bi pobegli u Grčku, javlja AFP.

Agencija AFP izvestila je nešto ranije da su avioni F-16 pokušali da zaustave dva broda koja su krenula ka grčkim vodama.

Međutim, grčki mediji  javljali su da su to dva čamca na naduvavanje s nepoznatim brojem putnika, i da satima plove u moreuzu kod grčkog ostrva Simi, ne napuštajući teritorijalne vode Turske.

Tamo je doplovila grčka raketna topovnjača "Vocis", tu oblast nadleće grčki vojni helikopter, a u pripravnosti su policija i plovila grčke obalske straže, javlja atinski Radio SKAI.

Po tom izvoru koji se poziva na nezvanične grčke informacije, u čamcima su turski turisti i "taj slučaj nema nikakve sa propalim pučem u Turskoj".

SKAI, pozivajući se na turski list "Milijet", prenosi da turske vlasti "izvode široku potragu" duž obale Egejskog mora da bi sprečile eventualno bekstvo vojnih diverzanata koji su u petak, na početku pokušaja puča, zapucali na hotel u mestu Bozburun, kod Marmarisa, u kojem je tada bio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

2024 © - Vesti online