Ponedeljak 07.06.2010.
12:11
Srna

Moskva: Žrtve avionske nesreće nisu pljačkane

Moskva negira da su policajci pljačkali leševe

Državna televizijska stanica emitovala je saopštenje ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova u kojem se navodi da su "cinične" optužbe da su tri pripadnika specijalne antiterorističke jedinice ruske policije (OMON) uhapšeni nakon što su uhvaćeni kako koriste kreditnu karticu jedne od žrtava avionske nesreće.

Portparol poljske vlade Pavel Gras rekao je juče da su policajci uhvaćeni nakon što su sa računa pokojnog ministra Adržeja Prževoznika uzeli 6 000 poljskih zlota ili 1 750 dolara. Navedeno je i da je kartica ukradena sa mesta nesreće u Smolensku na zapadu Rusije.

"Niko iz policije u Smolensku nije uhapšen kako su to naveli mediji", navodi se u saopštenju ruskog MUP-a i dodaje da je, čak naprotiv, vršilac dužnosti šefa poljske države Bronislav Komoroski pohvalio nekoliko ruskih policajaca za iskazane napore nakon tragedije.

U saopštenju se ističe da su, zbog svega toga, optužbe još ciničnije.

Poljski predsednik Leh Kačinski, njegova supruga i još 94 lica, uključujući članove poljske političke i vojne elite poginuli su u padu aviona "Tupoljev tu-154" koji je po gustoj magli prilazio aerodromu u Smolensku na zapadu Rusije.

Trebalo je da prisustvuju 70. godišnjici masovnog pogubljenja poljskih vojnih oficira po naređenju sovjetskog diktatora Josifa Visarionoviča Staljina

2024 © - Vesti online