Sreda 20.07.2016.
11:51
Vestionline, rs.n1info.com

Čeda se predomislio, ne mora da bude u vlasti

Tanjug
Nisam opterećen da po svaku cenu budem na vlasti: Čedomir Jovanović

Jovanović je televiziju N1 rekao da je za njega vlada više od "Vučićevog prava da raspolaže tom institucijom" zahvaljujući glasovima koje je dobio na izborima.

- Za mene je to vlada moje zemlje. Srbija ima ozbiljne probleme. Ne želim da guram glavu u pesak, ja bih da rešim te probleme - rekao je Jovanović.

On je naveo da se vlada još nije formirala pošto je moguće da kod mandatara i dalje "postoje dileme oko sastava".

- Ono što je važno da mi ne možemo da budemo uzrok takvog stava. Nikog ne ucenjujemo, ne insistiramo na mesto u toj vladi. Bilo bi dobro za ovu zemlju ako bismo se dogovorili - rekao je Jovanović.

Govoreći o Srebrenici, Jovanović je rekao da kvalifikacija "genocid" nije izraz njegovog hira, budući da Međunarodni sud pravde pre 10 godina to tako kvalifikovao.

- Nije optužio Srbiju za genocid, optužio je Srbiju da nije uradila ništa da do toga ne dođe, i da nije sankcionisala odgovorne - rekao je Jovanović i dodao da nikada nije omalovažao žrtve srpskog naroda i da su najveću cenu platili Srbi.

Jovanović je rekao i da ne misli da RS treba da bude ukinuta.

- Republika Srpska je talac političkog ludila Milorada Dodika. Nacionalizam prolongira ono što je nužno, a to su promene - rekao je Jovanović.

2024 © - Vesti online