Sreda 20.07.2016.
10:25
alo.rs

Erdoganov smrtni neprijatelj podučava muslimane u Beogradu!

Reuters
Fetulah Gulen ima edukativne centre u više od 100 zemalja sveta

Turska je zbog čitave situacije od SAD tražila Gulenovo izručenje, pa se sad postavlja pitanje i da li će Turci krenuti u "zatvaranje" njegovih školi širom sveta.

- Trenutno su godišnji odmori i ne možemo da vam odgovorimo na to pitanje, ali ne plašimo zatvaranja. Čak smo ove godine imali najveći broj upisanih - rekli su za "Alo!" u Osnovnoj školi "Bejza", dok su iz edukativnog centra samo kratko poručili da nemaju komentar.

Inače, Rusija je jedna od retkih zemalja koje nisu dozvolile Fatulahu Gulenu da otvori škole, dok je u regionu najveći broj škola i edukativnih centara u Makedoniji - 10, u BiH ih ima sedam, na Kosovu četiri, a po jedan u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Novinari lista "Alo!" nisu uspeli da dobiju odgovor od turskog ambasadora u Beogradu Mehmeta Kemala Bozaja, dok im je u našem Ministarstvu prosvete rečeno da, čak i da Turci to zatraže, zatvaranja škola neće biti.

- Zašto bismo to uradili? Ne postoji nikakav razlog za tako nešto sve dok poštuju naše propise, neće biti zatvorene, i to je to. To što se dešavalo u Turskoj ne može da utiče na obrazovane ustanove kod nas - rekao je izvor lista iz Ministarstva.

2024 © - Vesti online