Utorak 19.07.2016.
20:48
Mondo rs

Upoznajte Eminu, Erdoganovu "prvu damu harema"

Reuters
Emina sa mužem Erdoganom

Emina Erdogan definitvno uživa u životu na visokoj nozi, a najviše voli luksuzne šoping ture i antikvitete, čiji je kolekcionar.

Međutim, ona tvrdi da živi skromnim životom, po muslimanskim običajima, i da vreme često provodi u svojoj palati, i to u kuhinji.

Ipak, njen način života je rasipnički. Uživa u kupovini dizajnirane odeće, ali i preskupih antikviteta.

Dok u Turskoj dva miliona ljudi živi samo sa tri funte (500 dinara) dnevno, Erdoganova supruga kupuje specijalni beli čaj čija je cena 1.500 funti (220.000 dinara) za kilogram, a pije iz zlatnih čaša - jedna košta 250 funti.

Reuters
Vidi se da je kupoholičarka koja ne žali pare

U Briselu je "zatvorila" ceo šoping centar, odnosno njeni telohranitelji, kako bi sama mogla da pretura po brendiranim skupocenim krpicama, a u Varšavi na sajmu antikviteta je ostavila 37.000 funti.

Jedna od luksuznih palata u kojima borave nalazi se u predgrađu Ankare, a njena vrednost procenjuje se na 500 miliona funti. Unutra su u stotinama soba zidovi obloženi tapetama od svile - čija je cena od 2.000 do 36.000 funti po rolni. 

Imaju čak 450 duplih vrata visine 3, 2 metara i još toliko "običnih". U dvorištu je posađeno drveće koje su dovezli iz Italije i Holandije.

Erdoganova palata takođe je komandni i kontrolni centar, ima i bunkere u slučaju biološkog, hemijskog i nuklearnog napada.

Emina je majka četvoro dece.

Ona je ranije izazvala negativnu reakciju u turskom društvu posle izjave da je harem "predivna škola života" za žene. Mediji od tada gospođu Erdogan nazivaju "prvom damom harema".

Rođena je 21. februara 1955. godine.

2024 © - Vesti online