Sreda 20.07.2016.
04:30
Vestionline, b92.net

Šta će voziti policija u Ukrajini?

facebook.com/arsen.avakov.1
Mitsubishi Outlander

Dok će električni policijski BMW i3 biti čest prizor na ulicama Los Anđelesa, s obzirom da su vlasti tog grada sklopile sporazum o kupovini 100 ovih automobila,građani Ukrajine viđaće uskoro na svakom koraku hibridni Outlander sa oznakama lokalne policije. 

Kako je na Twitteru najavio Arsen Avakov, ministar unutrašnjih poslova te zemlje, flota će se sastojati od 651 Mitsubishija Outlander sa Plug-In hibridnim pogonom (PHEV).

Kontigent vozila japanskog SUV modela osvežiće vozni park policije u kome još uvek ima dosta starih modela proizvođača UAZ. Prednost automobila sa Plug-In hibridnim pogonom je u tome što će policajci deo patroliranja, na kraćim relacijama, moći da obavljaju vozeći se isključivo na električni pogon (dok se baterije ne isprazne, a zatim se uključuje benzinac), što će doprineti smanjenju zagađenja u gradovima. 

Pogonski sistem Mitsubishija Outlander PHEV sastoji se od 2.0 litarskog benzinskog motora, litijum-jonske baterije kapaciteta 12 kWh dva elektromotora (po jedan na svakoj od osovina, čime se postiže pogon na sva 4 točka). Prema fabričkim podacima, prosečna potrošnja u kombinovanom režimu je nešto ispod 5 l/100 km, a automobil samo uz pomoć struje može da pređe i do 60 km, što je sasvim solidna autonomija za ovu vrstu vozila.

2024 © - Vesti online