Ponedeljak 18.07.2016.
15:26
Tanjug, Vestionline

Podraščanin: Nikola je od sreće plakao sa nama...

worldleague.2016.fivb.com
Sjajno igrao: Uroš Kovačević

- Konačno smo na krovu sveta, osvojili smo i Svetsku ligu koju smo čekali dugi niz godina i generacija. Odigrali smo šesto finale, ali konačno smo ušli kako treba i zasluženo pobedili jednu od najboljih ekipa sveta. Tokom celog takmičenja smo pokazali da smo drugi tim u odnosu na prošlu godinu i na januar kada nismo izborili Olimpijske igre - rekao je Podraščanin Tanjugu po dolasku na aerodrom Nikola Tesla. 

Podraščanin ističe da mu je žao što Srbija neće biti u Riju jer smatra da bi mogla da osvoji olimpijsku medalju. 

- Moramo da proslavimo veliki uspeh, idemo dalje. Ne samo da nam je mesto u Riju, nego mogli smo da osvojimo medalju. Brazil i Italiju smo pobedili dva puta, Rusiju, Poljsku, sam svetski vrh... Žalim za OI, ali takav je sistem, po meni jako loše odrađen. Jedan loš dan protiv Nemačke učinio je da ne izborimo vizu - naveo je Podraščanin i dodao da selektor Nikola Grbić nije bio rečit posle svetske titule. 

- Plakao je kao i svi mi. Nikola je dugi niz godina igrao sa mnom, sada mi je i selektor. Najbitnije je da smo došli do trofeja Svetske lige. 

Njegov saigrač Uroš Kovačević izjavio je da je Srbija sasvim zasluženo na svetskom tronu.

- Bilo je jako lepo igrati finale Svetske lige i osvojiti zlato. Zaslužili smo svetsku titulu, dominirali smo u svakom elementu, pehar smo osvojili srcem, što se ne može reći da su tako igrale ostale ekipe. Kao kolektiv smo najviše pokazali - poručio je Kovačević i osvrnuo se na pobedu protiv Brazila u finalu 3:0. 

- Sistematski smo "razrušili" Brazilce, nisu znali šta ih je snašlo, imali su loš dan. Oni su tim koji nikad ne igra ispod nivoa, juče su pali zahvaljujući nama. Ne pamtim kada smo odigrali ovakav meč, bili smo odlični u svim segmentima, igra mačke i miša - rekao je Kovačević i dodao da ga više ne boli izostanak sa Olimpijskih igara u Riju.

2024 © - Vesti online