Utorak 19.07.2016.
01:30
Vestionline, Lepotaizdravlje.rs

Šta uništava "pomorandžinu koru"?

pixabay
Sagorevanje masti prirodnim putem je najbolja opcija u borbi protiv celulita

Ova dijeta je usmerena na podsticanje rada kolagena koji istovremeno utiče i na razmenu materija, tako da se masti sagorevaju prirodnim putem, što značajno može da pomogne u borbi protiv celulita.

Da bi ova dijeta bila delotvorna na duge staze, treba da promenite jelovnik.

Čega treba da se pridržavate: 

1. Začinite jelo svežim začinskim biljem, koje sadrži puno minerala neophodnih organizmu. Važno je da začine ne kuvate, jer tako gube vitamine.

2. Ugljeni hidrati prijatelji su stomaka. Ne samo da održavaju dobru formu nego su zaslužni i za dobro raspoloženje jer podstiču proizvodnju hormona sreće serotonina. Osim toga, održavaju nivo šećera u krvi i ne dozvoljavaju da energija opadne. Dobri energetski snabdevači su, pored testenine, i krompir, integralni hleb, pirinač i žitarice. Ali, samo kada se pripremaju zdravo. Idealan prilog uz meso, goveđe i ribu, su paradajz, povrće, dok kombinacija integralnih namirnica i citrusa može da dovede do nadimanja.

3. Masna jela, slatkiše i belo pecivo ne bi trebalo da jedete zajedno jer se onda energija ne iskorišćava nego direktno taloži u obliku masnih naslaga.

4. Pre svakog glavnog obroka popijte čašu limunovog soka ili jabukovog sirćeta. Telo tako bolje prihvata belančevine i stvara kolagen.

5. Zavarajte glad zdravom užinom, nekom voćkom ili parčetom integralnog hleba. Pijte najmanje dva litra vode dnevno i dve do tri šoljice zelenog čaja.

2024 © - Vesti online