Ponedeljak 18.07.2016.
12:01
Vestionline

Keri čestitao Vučiću početak kraja

Tanjug
Vučić se zahvalio Keriju na nedvosmislenoj američkoj podršci

Američki državni sekretar pohvalio je politiku regionalne stabilnosti, koju vodi vlada Republike Srbije i zatražio od premijera Vučića da, u procesu pomirenja među narodima Zapadnog Balkana, nastavi sa aktivnim i iskrenim odnosom, koji je u smirivanju tenzija u tom delu Evrope pružio značajne rezultate. 

Vučić i Keri su razgovarali o unapređenju inače dobrih bilateralnih odnosa između Republike Srbije i SAD, a tom prilikom je, kako je istaknuto u saopštenju iz kabineta premijera Srbije posle sastanka, ukazano na činjenicu da za to postoji obostrana spremnost.

Vučić se zahvalio Džonu Keriju na jasnoj i nedvosmislenoj američkoj podršci na evropskom putu Srbije, posebno u procesu otvaranja poglavlja 23. i 24. 



Sastanku je prisustvovala i pomoćnik državnog sekretara SAD Viktorija Nuland.

Premijer Vučić u sedištu EU se sastao i sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom, kao i sa novim šefom Forin ofica Borisom Džonsonom.

Premijer Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Briselu gde prisustvuje Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije nakon čega se očekuje otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Unijom.

2024 © - Vesti online