Ponedeljak 18.07.2016.
10:40
Vestionline

Što ga napadate i povređujete? I to usred ponedeljka, neradnici!

Tanjug
U šoku sam: Siniša Mali

Ne udarajte i ne povređujte druge

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je u šoku zbog nasrtaja pristalica inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" na njega, odbornike i policiju i izrazio zabrinutost za bezbednost svoje porodice. 

- Ovo nije prava slika Beograda, niti prava slika tih mladih ljudi. Ako me neko napadne kada ulazim u Skupštinu grada, kada pokušava da me udari i povredi, da li to znači da će sledeći put da povredi moju decu, zato što ima drugačije mišljenje - upitao je Mali.

On je dodao da je pripadnike inicijative pozvao na razgovor, jer, kako je kazao, ulica nije mesto za to i istakao da "poštuje drugačije mišljenje i njihovu želju da mirnim demokratskim protestom izraze svoje mišljenje".

- Ovi ljudi se bore protiv Beograda na vodi. Njima se taj projekat ne dopada i mi prihvatamo to, ali taj projekat menja Beograd i Srbiju i mi se borimo za svako radno mesto - naglasio je Mali i dodao da će tako biti dok on bude vodio grad.

Je l' radi, bre, neko od vas?

Kako je rekao, najviše čudi da "gospoda ima vremena da protestuje u radno vreme usred ponedeljka".

Dok su gradonačelnik i predsednik gradske skupštine ulazili u zgradu, okupljeni su zviždali i uzvikivali "lopovi, lopovi", a kasnije je došlo i do koškanja na samom ulazu, kada je policija počela da sa ulaza odguruje građane, među kojima je bilo i starijih ljudi.

Građani su počeli da uzvikuju "ubice, ubice", "koga čuvate", a posle nekoliko minuta se situacija ipak smirila. Ispred zgrade su izašli i zaposleni u gradskoj Skupštini, od kojih su neki razgovarali sa liderima protesta, dok su im drugi govorili "da ne napadaju policiju". 

"U Skuštini sede lopovi"

Iz zgrade je izašao i funkcioner Samostalnog DSS-a Nebojša Bakarec koji je okupljene upitao "čemu sve ovo", na šta mu je odgovoreno "čemu skupština kada u njoj sede lopovi".

Učesnici skupa "otkaz" objašnjavaju odgovornošću gradonačelnika i predsednika gradske Skupštine zbog rušenja objekata u Savamali krajem aprila. 

Inicijativa je pre nekoliko dana najavila da će se njihovi predstavnici ubuduće pojavljivati svuda gde i gradonačelnik Beograda.

Slično su najavili i iz Demokratske stranke, čiji će odbornici na sednici Skupštine Grada Beograda koja počinje u 10 sati Malom predati potpise 50.000 građana koji traže njegovu ostavku. 

- Ukoliko gradonačelnik ne podnese ostavku, ili ne bude smenjen, građani će to uraditi umesto njega, u to sada više nema nikakve sumnje. U Skupštini grada odbornici DS će predati 50.000 potpisa građana koji tu ostavku traže i od njega zahtevati da preuzme odgovornost. Ukoliko to ne bude želeo, tražiću da Skupština raspravlja o toj odgovornosti -  naveo je lider beogradskih demokrata Balša Božović.

2024 © - Vesti online