Nedelja 17.07.2016.
21:11
Vestionline

Misterija: Zašto pučisti nisu oborili Erdoganov avion, bio im na nišanu?

Tanjug/AP
Nešto tu nije u redu: Pučisti imali Erdogana na nišanu ali nisu pucali

Erdogan se, dakle, vraćao u Istanbul sa odmora nakon što je frakcija iz vojske pokrenula vojni udar, kada su dva borbena aviona F-16 proletela u blizini njegovog aviona. Nanišanili su Erdoganov avion i još dve letelice koje su bile u njegovoj pratnji. Zašto nisu pucali, i dalje je nepoznanica - navodi isti izvor.

Drugi višerangirani turski zvaničnik potvrdio je Rojtersu da je Erdoganov avion naišao na borbene letelice kojim su upravljali piloti povezani sa vojnim udarom, ali je ipak bezbedno stigao u Istanbul.

Treći višerangirani zvaničnik, takođe je izjavio da je predsednikov avion imao probleme u vazduhu, ali nije objavio druge detalje.

Erdogan je ranije izjavio da su od početka udara zaverenici pokušavali da ga napadnu u Marmarisu i da su gađali lokacije na kojima je boravio. Prema rečima zvaničnika, Erdogan je izbegao smrt za nekoliko minuta.

Turska medijska kuća "Si-En-En Turk" navodi da je oko 25 vojnika pomoću konopaca iskočilo iz helikoptera na krov hotela u Marmarisu i da su odmah otvorili vatru, nastojeći da uhvate Erdogana, ali je on otišao samo nekoliko minuta ranije. 

Od početka vojnog udara u Turskoj više od 290 ljudi je poginulo u nasilju, od čega su 104 zaverenici, a ostali su uglavnom civili i pripadnici policije.

2024 © - Vesti online