Nedelja 17.07.2016.
16:52
Vestionline

"Puč u Turskoj kao 5. oktobar, fali samo pesnica"

M. Karović
Puč u Turskoj liči na 5. oktobar: Ivica Dačić

Govoreći o najvećim dostignućima SPS-a u prethodnih 26 godina, Dačić je istakao Dejtonski sporazum i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, ali i ponovio da opravdanost bombardovanja Srbije 1999. godine treba ispitati.

- Novi ministar spoljnih poslova Engleske Boris Džonson je u svim aktivnostima u Srbiji učestvovao 1999. godine sa srpskim narodom na mostovima, jer je bio protiv bombardovanja Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije", kazao je Dačić i dodao da će "kad-tad, neko odgovorati za bombardovanje". 

Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova u tehničkoj Vladi Srbije, rekao je da Srbija "ima neslaganja sa Turskom", ali je i osudio pokušaj puča u toj zemlji, poredeći ga sa 5. oktobrom 1999. godine u Srbiji. 

- Dobro znate šta naša partija misli o tim pučevima, o nasilnom dolasku na vlast. To ništa nije donelo srpskom narodu, pa neće ni turskom, a siguran sam da taj puč ima dosta primesa sa strane i možda mu samo fale neka oruđa i neke slike, ili ono što se kod nas dešavalo, pesnica, "Otpor", pištaljke. Sada je potpuno jasno da je obaranje ruskog aviona izveo pilot koji je pripadao pučistima, a danas kada je Turska obnovila veze sa Rusijom, to očigledno nekome nije odgovaralo - ocenio je Dačić. 

2024 © - Vesti online