Subota 16.07.2016.
20:15
Vestionline

Odbojkaši u finalu Svetske lige, ponovo savladani Italijani

worldleague.2016.fivb.com
Uroš Kovačević je bio najopasniji naš napadač

Šesti put u istoriji naša odbojkaška selekcija boriće se za trofej Svetske lige i nagradu od milion dolara, a nama ostaje da se nadamo da će uspeti da prekinu neuspešni niz od pet uzastopnih poraza u odlučujućim mečevima.

Pet poena viška imala je naša reprezentacija u završnici prvog seta (22:17), ali nisu uspeli “orlovi” mirno da privedu taj deo igre kraju, pa su morali da ulože dodatni napor kako bi došli u priliku za pobedu.

Nešto slično viđeno je u drugom setu, ali su uloge bile obrnute. Italija je vodila 21:19, ali su naši serijom od tri uzastopna poena okrenuli rezultat u svoju korist, a potom izjednačili na 1:1.

Malo je nedostajalo da reprizu prvog vidimo u trećem setu kada je Srbija ispustila prednost (20:16) i dozvolila rivalu da povede sa 23:22. Tada je na scenu stupio odlični Uroš Kovačević koji je neverovatnim blokom vratio prednost na našu stranu, da bi potom zajedno sa saigračima doneo našoj selekciji vođstvo od 2:1.

Uz veliku sudijsku pomoć Italijani su uspeli ubedljivo da reše četvrti set u svoju korist pa je čak 16. od ukupno 31 meča Srbije i Italije morao da ode u taj-brejk. Baš kao i u duelu u Teheranu naš tim se bolje snašao i uspeo je da izbori novo finale za Srbiju.

Najefikasniji u našem napadu bio je Uroš Kovačević koji je čak 20 puta nadmudrio odbranu “azura”, a pratili su ga Luburić sa 18 i Ivović sa 17 poena. Ne smemo da zaboravimo da u našem timu nema povređenih Atanasijevića i Nikića čime ovaj uspeh dodatno dobija na težini.

Protivnik izabranika Nikole Grbića u finalu biće bolji iz duela selekcije Brazila i Francuske, koji počinje od 20.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

2024 © - Vesti online