Petak 15.07.2016.
21:11
D. N. P. - Vesti

Pazarac izrešetan na Aljasci

Reuters
Ubijen Novopazarac na Aljasci

Kako prenose mediji na Aljasci, Zećovića je ubila policija dok je pljačkao jedno skladište. Prema informacijama lokalnih medija, Zećković, naoružan sekirama, najpre je napao radnika u skladištu, a kada su stigli policajci na njih je nasrnuo sekirom, što je bio povod da čuvari reda u njega ispale nekoliko metaka i teško ga rane.

Brzo je prebačen u bolnicu gde je podlegao povredama. Dvojica policajaca su suspendovana na pet dana dok unutrašnja kontrola ne utvrdi da li je bilo prekomerne upotrebe sile.

Mediji u Enkoridžu navode da je Zećković imao dosije i da je nekoliko dana pre pljačke telefonom zvao policijskog dispečera i pretio da će ubiti i njega i policajce, a potom počiniti samoubistvo. Kada je policija došla na adresu sa koje je upućen poziv čulo se šest ili sedam pucnjeva, ali policija nije uspela da utvrdi ko je pucao.

Kasnije se policiji javio Zećkovićev cimer koji je rekao da je ovaj Pazarac pucao u pravcu policije i da mu je zapretio da to nikom ne priča.

Njegova majka Zehra Zećković trenutno je u Novom Pazaru gde je pre nekoliko dana stigla na odmor. Ona želi da sina sahrani u rodnom gradu, ali nema novca za prebacivanje koje košta oko 35.000 dolara i nada se pomoći države, ali i sugrađana u prikupljanju potrebnog novca.

2024 © - Vesti online