Za talente ni Tajvan nije daleko

M. Todorović
Trud se isplatio: Grupa beogradskih studenata

Polufinalno takmičenje se održalo u Kaliforniji u martu ove godine, gde su se ovi mladi naučnici izborili za svoje mesto među mnogim prestižnim svetskim univerzitetima.

Odlazak na finalno takmičenje doveden je u pitanje zbog nedostatka finansijskih sredstava, a Ministarstvo prosvete, kao i Ministarstvo energetike, ostali su gluvi za potrebe ovih mladih ljudi. Ipak, zahvaljujući pojedincima velikog srca, između ostalog i čitateljki "Vesti" iz Nirnberga koja je svojom nesebičnom donacijom od 1.000 evra pružila podršku ovim studentima, oni će se naći u avionu za Tajvan.

- Finalno takmičenje se održava 18. jula, a mi smo sve donedavno bili u neizvesnosti da li ćemo sakupiti novac da odemo. Ipak, postoje oni koji su videli značaj našeg odlaska i prepoznali napor da prikažemo našu zemlju u najboljem svetlu. Beskrajnu zahvalnost dugujemo anonimnoj dobrotvorki "Vesti", čija je donacija inicirala i druge donacije, uglavnom bivših studenata ETF-a koji su bili u mogućnosti da nam pomognu - istakla je Dragana Vujanović, jedna od članica tima studenata.

- Prethodnih meseci danonoćno smo radili na usavršavanju pretvarača, u nadi da će se naš trud isplatiti. Iako nismo dobili pomoć države, verujemo da trud uvek biva nagrađen na ovaj ili onaj način. Bili smo u pravu - zaključuje Dragana Vujanović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online