Petak 15.07.2016.
15:12
Vestionline

"Građani Srbije mogu mirno da spavaju"

Tanjug
Tanjug
Naše bezbednosne službe dobro rade: Igor Bečić

- Kada pričamo sa bezbednosnog aspekta u svetlu događaja, koji se dogodio u četvrtak u Nici,  sva dešavanja pa i taj svakako usložnjavaju bezbednosnu situaciju u Srbiji. Sa aspekta bezbednosnih analiza i prognoza, pretnja terorizmom iz ratova ugroženih područja Bliskog istoka i severa Afrike su godinama unazad u analizama svih evropskih država prepoznati kao bezbednosni izazov, pa i u Srbiji - rekao je Bečić za Tanjug. 

Ističe da naše službe ostvaruju intezivnu saradnju sa svim zemljama u regionu i da se to mora shvatiti kao ključni put za obezbeđivanje regionalne bezbednosti, jer je bezbednost nedeljiva i ne poznaje granice. 

Bečić navodi i da je bezbednost regiona sigurno najveći interes ne samo država u regionu već i Evrope i da ništa ne sme da promeni činjenicu da je pitanje bezbednosti pitanje zajedničke odgovornosti. 

"U prilog tome govori i činjenica da na teritoriji Srbije nije došlo do vršenja terorističkih akata, što predstavlja svojevrstan dokaz da naše službe bezbednosti dobro rade", istakao je Bečić i dodao da događaj u Nici podrazumeva i pojačan oprez i s obzirom na činjenicu da se takva dešavanja ne mogu do kraja predvideti.

U tom smislu, prema njegovim rečima, naše službe sa pažnjom prate migratska kretanja i mogu da izdvoje potencijalnu opasnost koja može biti na teritoriji Srbije.

2024 © - Vesti online