Subota 16.07.2016.
03:30
Vestionline

10 mitova o nezi koji su potpuno netačni

Instagram/zsuzsubell
Ne verujte uvek što čujete ili pročitate...

1. Brijanje čini da dlake postanu jače i tamnije

Ovo zaista nije istina. One kada rastu, kako pod brijačem otupe, samo deluju kao da su tamnije jer im kraj nije zašiljen, ali daleko od toga da im se promenila boja.

2. Bele mrlje na noktima znače da bi trebalo da pijete više mleka

Bela mrlja na noktu nema veze sa nedostatkom kalcijuma, već sa udarcem ili oštećenjem od laka za nokte.

3. Ukoliko se redovno šišate kosa će brže da raste

Omiljena rečenica naših mama na žalost nije tačna, ali svakako bi trebalo redovno da skraćujete krajeve kako ne bi izgledali ružno i procvetalo.

4. Svi prirodni sastojci su sjajni za kožu

Prirodni sastojci zaista jesu sjajni, ali ne mora da znači da će prijati vašoj koži i da neće izazvati neželjenu reakciju. Ukoliko sami pravite neki proizvod, prvo isprobajte kako će da reaguje na ruci.

5. Ukoliko iščupate jednu sedu dlaku na njenom mestu će izrasti još 5 novih

Jedino što može da se dogodi jeste da na tom mestu ponovo izraste seda dlaka, ali više njih neće sigurno.

6. Ispiranje kose nekoliko puta dovodi do njenog isušivanja

Jedno je da ne perete kosu svaki dan ili svaki drugi dan, ali dok je perete i treba da je što bolje isperete da bi kasnije pri feniranju izgledala što lepše.

7. Tečni puder ne da koži da diše

Kvalitetan tečni puder, posebno onaj koji ima zaštitni faktor od sunca je sjajna zaštita lica, posebno od prljavštine. Mnogo je važnije da ga uveče temeljno skinete.

8. Možete se otarasiti celulita

Uz vežbe, korigovanu ishranu i piling, pa i masaže, celulit se zaista može smanjiti, ali potpuno nestajanje nije moguće.

9. Preterano čišćenje kože je dobro

Koža lica zaista treba da bude temeljno očišćena, ali ukoliko svakodnevno koristite previše preparata, losiona, maski i pilinga, uskoro vam se neće dopasti ono što vidite u ogledalu.

10. Pore se otvaraju i skupljaju

Iako u dodiru sa toplotom pore izgledaju šire, a u dodiru sa hladnoćom se skupe, one se zapravo ne otvaraju i ne zatvaraju. Jedino što možete da učinite sa porama, jeste da ih vizuelno umanjite pomoću raznih baza za šminkanje.

Ne verujte uvek svemu što čujete i ili pročitate, a da dobro ne proverite informaciju, jer uvek ima bezbroj mitova koji kruže.

2024 © - Vesti online