Petak 15.07.2016.
09:04
Vestionline

Među poginulima i povređenima u Nici nema srpskih državljana

Tanjug
Napad namerno izveden na nacionalni praznik Francuske

- Prema dosadašnjim podacima, među poginulima i povređenima nema srpskih državljana. Ti podaci nisu konačni, identifikacija je u toku i mi se nadamo da će tako i ostati. Ambasadi nije prijavljen ni jedan slučaj nestanka državljana Srbije - rekao je Ristić, prenose agencije.

On kaže da je cela Francuska u šoku nakon terorističkog napada u Nici, da je momenat napada pažljivo odabran i da je to udar na francusku demokratiju i Francusku.

- Momenat je vrlo pažljivo odabran, da bi se postigao što razorniji psihološki momenat u toku proslave nacionalnog praznika. To je udar na francusku demokratiju i i na Francusku. Cela francuska je u šoku - naglasio je Ristić.

Ambasador je dodao da je odmah sazvan krizni štab u Jelisejskoj palati i doneta je odluka da se vanredno stanje produži za još tri meseca.

Napad u Nici izveden je tokom proslave Dana Bastilje, stradalo je najmanje 84, a više od 100 osoba je povređeno kada je napadač prvo pucao, pa zatim kamionom uleteo u poznato šetalište uz more Promenad dez Angle.

2024 © - Vesti online