Četvrtak 14.07.2016.
21:31
Tanjug

Francuski prijatelji potvrdili: U ponedeljak otvaranje poglavlja 23 i 24

Tanjug
Srpski i francuski prijatelji: Kristin Moro, Maja Gojković, Aleksandar Vučić i Luj Moro

Ambasadorka Moro je, u obraćanju zvanicama na srpskom jeziku, poručila da Francuska podržava Srbiju u njenim evropskim integracijama.

- Posebno se radujem napretku ostvarenom od otvaranja prvog pregovaračkog poglavlja, u decembru prošle godine, do otvaranja poglavlja 23 i 24, što će se dogoditi u ponedeljak - istakla je ona, podsetivši da je 4. jula u Parizu održan samit o Zapadnom Balkanu koji je potvrdio evropske težnje Srbije.

Prema njenim rečima, francusko-srpsko prijateljstvo i saradnja odvijaju se tokom čitave godine, a o tome je svedočila i projekcija slajdova na velikim ekranima u bašti rezidencije tokom prijema. Francuska i Srbija su, navela je Moro, zajedno prešle dug put i ostvarile napredak u političkoj, kulturnoj, ekonomskoj saradnji.

- Danas je dan za prijateljstvo i radost. Hvala srpskim prijateljima i prijateljima drugih nacionalnosti koji su došli da sa nama ovu radost podele - poručila je francuska ambasadorka.

Prijemu su prisustvovali i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister, šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, ministar kulture Ivan Tasovac, poslanici, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica, političkog, kulturnog i javnog života.

Posle prijema, kako je najavljeno, u Mikser hausu će biti priređeno plesno veče uz zvuke francuske muzike.

2024 © - Vesti online