Četvrtak 14.07.2016.
18:55
Tanjug

Hrvatski ministar stiže u Srbiju, a evo šta je poručio uoči dolaska

Reuters
Posle Angelinog "ribanja", eto Kovača u Srbiji

Taj zakon će Srbija morati da promeni, rekao je Kovač u izjavi za medije i ponovio da bez promene tog zakona "nema ulaska u EU za Srbiju".

- Poznati su kriterijumi, sve je jasno - kazao je Kovač, prenela je regionalna N1TV.

Kovač je rekao da će mu biti drago da u petak u Vojvodini, kao izaslanik predsednice Kolinde Grabar Kitarović, podrži Hrvate koji tamo žive da konačno uživaju u, kako je rekao, svim manjinskim pravima i tome što imaju svog zastupnika.

- Videću Dačića, kojem ću jasno reći da je naša želja da budućnost bude evropska. Znači, da moraju biti i evropski standardi, a to znači da Srbija neće moći da ima takav zakon o ratnim zločinima. Moraće da ga promeni, ako misli da uđe u EU. To će jasno tako biti i primenjeno od Hrvatske, u prijateljskom duhu - rekao je Kovač.

Kovač će sutra u Subotici prisustvovati obeležavanju 26. godišnjice osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV). On će se potom sastati sa Dačićem u Domu DSHV u Subotici, a nakon toga se očekuje da će se obratiti novinarima. Po dolasku Kovač će prisustvovati misi u crkvi Sv. Mihaela Arhandela.

2024 © - Vesti online