Četvrtak 14.07.2016.
17:11
Tanjug

"Naša vrata će za Bošnjake uvek biti otvorena, ali..."

Tanjug
Predsednik Srpske i premijer Srbije: Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

- Za razgovor je potrebno dvoje - rekao je Vučić, upitan kakvi su njegovi odnosi sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Vučić je na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednik RS Miloradom Dodikom rekao da ne misli da su lični odnosi najvažniji. Nisu, kazao je, nevažni, ali nisu najvažniji.

- Ćutao sam i nisam odgovarao na desetinu uvreda koje su stizale pred obeležavanje 21. godišnjice srebreničkog masakra. To nije odraz moje slabosti, već ozbiljnosti i odgovornosti. Naša vrata uvek će ostati otvorena. Za razgovor treba dvoje, a da nekoga nagovaram neću. Nikoga neću da teram. Reći ću hvala, kao što smo se zahvalili što nećemo doći u Srebrenicu - naveo je Vučić.

Dodik - čovek od najvećeg autoriteta

Premijer je izjavio i da je zadovoljan što su se relevantni politički činioci uskladili o datumu raspisivanja referenduma u Republici Srpskoj i što predstavnici EU nisu mogli da nađu zamerku referendumskom pitanju, a koje se odnosi na datum obeležavnja Dana RS.

Vučić je na konferenciji za novinare sa predsednikom RS Miloradom Dodikom rekao da je Dodik čovek od najvećeg autoriteta, te da ga je molio za postizanje dodatnog jedinstvo u RS.

- Mi ćemo iz Srbije da pomognemo šta možemo, ali mir i stabilnost su nam ključni - rekao je Vučić.

Najavio je da će narednih dana da se sretne i sa drugim politiičarima iz RS, onima na vlasti, ali i drugima iz opozicije, jer veruje da mogu da dogovore "dobre" stvari koje su u interesu Srba.

On je naglasio da bi bilo dobro da se potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH, jer bi to govorilo o opredeljeneosti srpskog naroda zapadno od Drine za ulazak u EU.

2024 © - Vesti online