Četvrtak 14.07.2016.
14:33
Tanjug, Vestionline

Obradović: Raduje me što ne igra Marej, ali nema favorita

M. Todorović
Težak protivnik: Bogdan Obradović i Vladimir Grbić

- Čini me srećnim što ne igra Marej, ali nema favorita jer je Dejvis Kup nepredvidivo takmičenje. Borićemo se, biće dugih razmena i verujem u svoj tim - rekao je Obradović na konferenciji za medije.  

On je istakao da i pored odstustva prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, ima dobar i uigran tim na raspolaganju. 

- Sva četvorica tenisera su često igrali u Dejvis Kupu. Pretoplo je, a podloga je drugačija nego ona na Rolan Garosu - poručio je selektor.  

Posle dugo vremena u reprezentaciju se vraća i opravljeni Janko Tipsarević koji se prvog dana sasataje sa Kajl Edmundom. 

- Dugo nisam igrao Dejvis Kup i pokušaću da nadoknadim propušteno. Zadovoljan sam žrebom, prvi izlazim na teren, što je dobro zbog dubla i spreman sam za sva tri meča. Više od 16 godina sam član reprezentacije i sa velikim nestrpljenjem čekam meč. 

Najbolji srpski dubl igrač Nenan Zimonjić složio se u oceni sa selektorom da obe selekcije imaju pođednake šanse. 

- Britanci su finale dobili baš na šljaci. Sada ne igraju Marej i Đoković i mislim da smo izjednačeni. Britanija ima dobar tim. Edmund i Vord su prethodniih godina imali solidne partije, a sada se od njih očekuje pobeda. Ovo je dobra prilika za Lajovića - poručio je Zimonjić uz konstataciju da su Britanci favoriti u dublu.

2024 © - Vesti online