Četvrtak 14.07.2016.
11:08
Vestionline, Srna

Rusija napada iz svemira

pixabay.com
Rusi planiraju da zagospodare univerzumom (Foto: Ilustracija)
Potpukovnik Aleksej Solodovnikov iz ogranka Vojne akademije Raketnih snaga strateške namene objašnjava da će avion poletati sa običnog aerodroma, patrolirati kroz vazdušni prostor, i po naredbi izaći u svemir i izvršiti vazdušni napad. 
 
Solodovnikov, konstruktor motora za napredne modele aviona, precizira da će avion imati širok spektar mogućnosti i da će moći "za sat ili dva stići do svake tačke na planeti preko izlaska u svemir".
 

- U rad je uključen Centralni aerohidrodinamički institut, koji treba da pomogne prilikom određivanja karakteristika aviona. Startna masa biće od 20 do 25 tona. Planirano je da to bude supersonični avion sa raketnim motorom -  ističe Solodovnikov.

Stručnjacima će trebati godina da naprave šemu, a onda sledi rad na motoru, čija bi radna verzija trebalo da bude završena do 2020. godine, prenose ruski portali. 

- Motor će moći da radi i u atmosferi, a moći će da pređe i na kosmički režim rada bez vazduha. U ovom trenutku u Rusiji nema motora koji u jednom pogonskom sistemu povezuju dva motora: avio-motor i raketni motor - objašnjava konstruktor.

2024 © - Vesti online