Sreda 13.07.2016.
22:18
Vestionline

Zatvorenici prete monstrumu iz Zaječara: Zaklaćemo ubicu i silovatelja

M. Karović
Vladicu Rajković očekuje pakao na izdržavanju zatvorske kazne

Zatvorenici su, kako saznaje Informer, zapretili da će unakaziti i zaklati monstruma čim im padne šaka, pa je Vladica zbog velikog bezbednosnog rizika smešten sam u ćeliji i pod strogim je danonoćnim nadzorom stražara.

Rajković je u ponedeljak oko 22.30, posle saslušanja u zaječarskom Višem sudu, prebačen u pritvorsku jedinicu opštinskog zatvora. Izvor Informera, jedan od čuvara, kaže da se vest o dolasku Rajkovića brzo proširila među zatvorenicima.

- Svi su odmah počeli da viču kako će ga ubiti čim ga vide. Neki su čak i zahtevali da Vladicu smeste u njihovu ćeliju da mu oni prirede "dobrodošlicu". Lupali su i vikali da će ga silovati, zaklati... Situacija je bila veoma napeta i mere bezbednosti su bile na najvišem nivou - priča sagovornik.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nisu želeli da komentarišu bes zatvorenika u Zaječaru. Samo su  potvrdili da je Rajković sam u ćeliji i da je pod 24-časovnim nadzorom stražara.

- Odmah po dolasku u pritvorsku jedinicu obavljen je prijem i lekarski pregled. Rajković je miran, normalno jede, spava i pridržava se "kućnog reda". Za sada ne ide u šetnje iz bezbednosnih razloga. Kako mu niko od srodnika nije doneo odeću i sredstva za higijenu, Uprava mu je to obezbedila - kažu u UIKS.

Kriminolog Zlatko Nikolić uveren je da će Rajković biti osuđen na 40 godina zatvora i da će mu život proći u "zatvorskom paklu":

- Čeka ga pravi pakao dok bude izdržavao tu kaznu, svi robijaši će pokušati da mu naude, oni pedofile najviše mrze... Sigurno će biti ugrožen od strane drugih zatvorenika, preti mu prebijanje i nasilje najgore vrste! Naravno, zatvorske vlasti su dužne da ga zaštite i garantuju mu sigurnost. Rajković će verovatno u početku biti u strožem režimu, izolovan od ostatka zatvorske populacije, uprava KPZ-a će na taj način morati da ga štiti - objašnjava Nikolić.

Poznato je, kaže on, da robijaši mrze pedofile, ubice dece, silovatelje i "cinkaroše".

- Zatvorske vlasti obično pedofile drže zajedno, relativno izolovane od ostatka zatvorske populacije, jer je tako najmanje ugrožena njihova bezbednost. Isti slučaj je i u zatvorima u svetu. Prilikom zatvorskih pobuna, zatvorenici prvo ubijaju pedofile i cinkaroše i tek posle toga nastavljaju dalje sa svojim planovima - navodi Nikolić.

2024 © - Vesti online