Sreda 13.07.2016.
18:28
Vestionline

Skandal: Nemci tvrde da su Francuzi igrali dopingovani, imaju i dokaz (FOTO)

Reuters
Nemci direktno optužuju Francuze

Međutim, nemački list Bild u sredu je obajvio tekst u kom direktno optužuje “trikolore” da se dopinguju pošto je neposredno po okončanju utakmice sa “pancerima” u njihovoj svlačionici pronađena tuba Guronsana, supstance koja nije na listi zabranjenih sredstava. Ipak, Nemci su pronašli čoveka koji je svojim rečima “dolio ulje na vatru”.

- Guronsan je za mene doping. Dokazano je da kofein poboljšava učinak sportista. Brže reaguju i zbog toga smatram da je ovo nedopustivo - rekao je za Bild stručnjak za doping, profesor Fric Šergel.

Gurosan je kofeinski stimulans koji služi za brži oporavak i poboljšava koncentraciju kod sportista. Nije zabranjen, ali bi Svetska antidoping agencija (WADA) mogla da reaguje pošto korišćenje ove susptance daje prednost onima koji je koriste u odnosu na rivale.

U jedno smo sigurni - da je ova supstanca pronađena na primer u svlačionici reprezentacije Rusije igrači iz ove zemlje bi automatski bili suspendovani, a ovoj zemlji bi bilo zaprećeno oduzimanjem Svetskog prvenstva jer zakoni nisu isti za sve.

2024 © - Vesti online