Sreda 13.07.2016.
17:30
N. S. Preradović - Vesti

Savet dijasporcima: Čuvajte se divljih taksista

Tanjug
Čuvajte se divljih taksista u Srbiji, koristite proverene taksi firme

On je samo jedan od mnogobrojnih stranih turista koji se kući vraća sa batinama i nemilim uspomenama na Beograd. Budući da je sezona godišnjih odmora i dolaska naših dijasporaca u otadžbinu u punom jeku, "Vesti" su pitale Aleksandra Bijelića, predsednika Saveza taksi udruženja Srbije, kako da putnici izbegnu neprijatnosti, naročito na Aerodromu "Nikola Tesla".

- Postoje samo dva načina da izbegnu bilo kakvu neprijatnost. Prvi je da pomoć potraže na info taksi pultu na Aerodromu, a drugi da sami nazovu neko legalno taksi udruženje - kaže Bijelić.
Slična situacija je i s onima koji stižu bilo na železničku, bilo na autobusku stanicu. Jedini način je, navodi Bijelić, da nazovu legalnog taksi prevoznika i u roku od nekoliko minuta taksista će doći po putnika. Bijelić kaže da nije korektno da navodi bilo kog legalnog taksi prevoznika, pa je najbolje da se naši dijasporci pre polaska na put raspitaju kod rođaka i prijatelja koja udruženja su legalna.

- Udruženje taksista Srbije garantuje za sve prevoznike koji posluju legalno. Divljih taksista, inače, ima mnogo i oni su veliki problem za putnike, državu i nas koji legalno poslujemo - zaključuje Aleksandar Bijelić.

2024 © - Vesti online