Sreda 13.07.2016.
14:41
Vestionline

Mesić: Hrvatskoj se crno piše!

Tanjug
Posao si obavio, Jogoslavije više nema: Stjepan Mesić

Mesić je poručio da zaokupljenost pripremama za prevremene parlamentarne izbore, niti sezona godišnjih odmora, nisu i ne mogu biti opravdanje za izostanak svake reakcije na ono što se događa u Srbu.

Mesić, poznat i kao glavni zagovornik razbijanja SFRJ i njen poslednji predsednik 1991. godine, istakao je da je činjenica da je pobornicima ustaštva uredno omogućeno, uz asistenciju i podršku hrvatske policije, da pripremaju teren za još jedan atak na antifašizam i na NOB.

Šator u Srbu "izazov je i jasna pretnja demokratiji i budućnosti ove zemlje" - naveo je Mesić, koji je i počasni predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista.

On je nadležne pozvao na reakciju "pre nego što bude prekasno".

- Osuđujem, i to najoštrije, neoustaško orgijanje u Srbu, organizovano samo s jednom, jedinom namerom: da se spreči dostojanstveno obeležavanje datuma koji bi zlatnim slovima trebao biti upisan u hrvatsku istoriju: 27. juli 1941, kada je - samo mesec dana nakon formiranja Sisačkog partizanskog odreda - u Hrvatskoj i u BiH izbio narodni ustanak, ustanak Srba, Hrvata i Bošnjaka protiv okupatora i njihovih domaćih pomagača - navodi Mesić.

2024 © - Vesti online