Utorak 12.07.2016.
20:54
Tanjug

Dačić objasnio zašto su zatvorenici iz Gvantanama dobri za Srbiju

Tanjug
Sve zarad dobrih odnosa sa SAD-om: Ivica Dačić

- Srbija se time pridružila grupi od 17 zemalja u Evropi koje su to učinile, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Albanija, Kazahstan, Slovačka, Gruzija, Španija, Nemačka, Belgija, Italija, Švajcarska, Irska, Portugalija, Mađarska, Bugarska, Letonija i Estonija - naveo je Dačić u saopštenju.

On je naglasio da Srbija ničim nije ugrozila svoje državne interese niti nacionalnu bezbednost, a time je otvorila vrata za razvoj naših partnerskih odnosa sa SAD.

- Resetovanje naših odnosa sa SAD je u našem nacionalnom interesu, tražeći, uz razlike koje među nama postoje, zajedničke imenitelje za budućnost - rekao je šef srpske diplomatije.

- Zato su napadi od strane opozicionih stranaka na Vladu Srbije zbog ovog postupka deo svakodnevnog političkog folklora, a zaboravljaju da je vlada DSS-a dala ovlašćenje Borisu Tadiću da potpiše sa Kondolizom Rajs jednostrani sporazum o imunitetima oružanih snaga SAD-a, koji se ne odnosi na srpsku vojsku - naveo je Dačić.

Od postupka preuzimanja zatvorenika, prema njegovim rečima, Srbija nema nikakvu štetu, može imati samo bolju poziciju u spoljnopolitičkim odnosima.

2024 © - Vesti online