Utorak 12.07.2016.
17:12
Tanjug

Bosanci na oprezu zbog vojvode, Dodik poručuje: Šešelj je slobodan čovek!

SRS
Nepoželjan u Bosni: Vojislav Šešelj

Na pitanje da prokomentariše dovođenje u pitanje prava ulaska Šešelja u BiH, Dodik je rekao da za njega kao predsednika Republike Srpske to nije upitno.

- Kretanje Šešelja po Republici Srpskoj za mene nije, niti može biti upitno jer je on slobodan čovek - istakao je predsednik Dodik.

Prethodno je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić ponovio je da je lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju zabranjen ulazak u BiH, a ako uđe ilegalno biće procesuiran.

- Ukoliko Šešelj uđe u BiH ilegalno, biće uhapšen i predat Službi za poslove sa strancima i vrlo brzo će biti deportovan u zemlju čiji je državljanin - rekao je Mektić.

Šešelj je ranije najavio da će doći u Bratunac, kako bi odao počast srpskim žrtvama.

- Sigurno je da će delegacija stranke doći. Što se tiče mog dolaska, još ćemo odlučiti o tome, jer mi je službeno zabranjen ulazak u BiH odlukom bivšeg visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa. Međutim, mi ćemo uskoro da prekršimo tu zabranu - izjavio je ranije Šešelj.

Lider srpskih radikala naveo je da će na nekom mestu i u određeno vreme on ipak preći granicu BiH i pojaviti se Bratuncu.

2024 © - Vesti online