Utorak 12.07.2016.
10:33
Vestionline

Lavrov: Turci se smirili, rešićemo sirijsku krizu

Reuters
Kad Rusi smire Erdogana...

- Normalizacija odnosa između Rusije i Turske pozitivno će se odraziti na ukupnu situaciju u regionu i, što je jednako važno, nadam se da će nam pomoći da efikasnije pronalazimo zajedničke pristupe u rešavanju sirijske krize, prema kojoj Rusija i Turska imaju bitno različite stavove - izjavio je šef ruske diplomatije, prenosi RIA "Novosti".

- Moj otvoreni razgovor sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluom u Sočiju 30. juna ukazuje nam da možemo očekivati da ćemo sada imati manje nesporazuma sa našim turskim partnerima. Potrudićemo se da otvoreno razgovaramo o sprovođenju odluka Saveta bezbednosti UN i Međunarodne grupe za podršku Siriji -  izjavio je Lavrov.

- Zabrinjava nas to što predstavnik generalnog sekretara UN Stafan de Mistura ne saziva sledeću rundu sirijskih pregovora i počinje javno da izjavljuje da Rusija i SAD treba prvo da se dogovore o političkom rešavanju situacije u Siriji, a da će onda UN sazvati sledeću rundu sirijskih pregovora. To je pogrešan pristup - smatra ruski ministar spoljnih poslova.

2024 © - Vesti online