Ponedeljak 11.07.2016.
21:04
Vestionline

Marej hoće na Novakovo mesto

Reuters
Endi Marej po drugi put šampion Vimbldona

Drugi reket sveta iskoristio je kiks Novaka Đokovića i ne samo osvojio po drugi put omiljeni turnir, nego prišao našem asu na "samo" 4.845 bodova na ATP listi.

- Postojao je pritisak jer je šansa bila velika bez Novaka na drugoj strani mreže, ali mi je iskustvo pomoglo u neizvesnim trenucima. Voleo bih da postanem broj 1, ali će to biti mnogo teško zbog Novakovog neverovatnog kontinuiteta - rekao je Marej u kolumni za britanski javni servis "BBC" i dodao:

- Znao sam da sam učinio nešto posebno jer me je Ivan Lendl zagrlio. Obično se završi na rukovanju, ovaj put je sve bilo mnogo emotivnije.

Da gala veče po završetku trećeg Grend slema sezone protekne bez spektakla "potrudio" se Škot, koji nije odigrao pobednički ples sa Serenom, kao što je uradio Novak prošle godine.

- Nisam igrao sa Serenom, mislim da je tradicija završena kada je Novak to želeo da učini sa njom prošle godine. Lepa stvar, ali nije bilo teorije da se dogodi, imam sreću što sam binu napustio u jednom komadu. Kada smo zajedno izašli, vikali su nam "ples, ples", a malo je falilo da padnem niz stepenice. Imao sam veoma klizave cipele, stvari su mogle veoma ružno da se završe - našalio se Marej.

2024 © - Vesti online