Utorak 12.07.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Jojić

Kravici dali ime - Milava

N. Jojić
Zdrav i srećan: Branimir Ilić sa Milavom

Najstarijoj braći, 17-godišnjem Nedeljku i 15-godišnjem Branimiru više se dopadalo ime Šarulja, a 14-godišnja Božana i sedmogodišnji Aleksandar su navijali da se zove - Milava. Jer im je bila mila od prvog susreta. Povuci-potegni i na kraju su prevagnule želje najmlađih Ilića, pa se, kako oni kažu, kravica već i odaziva na njihov povik: "Ej, Milava....".

- Hvala Bogu, svi su za sada dobro i svi su zajedno u Srpskoj, sem Nedeljka, koji je ostao da radi na sezonskim poslovima u Beogradu kako bi braća i sestra imali i novca za njihovo uzorno malo gazdinstvo koje sami održavaju. Iako je leto u punom jeku, sva deca imaju svoja zaduženja i tek kada ispune dnevne obaveze oko kuće i stoke, mogu da se igraju, čitaju ili pak slušaju muziku. To je mala četa, ali odabrana - sa zadovoljstvom nam je rekao stric Milovan Ilić, staratelj dece, zahvalivši se još jednom na daru iz dijaspore koji je inicirala već treći put mostarska porodica Z. D. na radu u Kanadi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online